У Бердянську окупанти затримали двох священиків греко-католицької церкви

У Бердянську окупанти затримали двох священиків греко-католицької церкви.

У Бердянську окупанти затримали двох священиків греко-католицької церкви. Фото: facebook.com/Парафія Різдва Пресвятої Богородиці

Події
06 грудня 2022 16:44

Наприкінці листопада в тимчасово окупованому Бердянську російські загарбники затримали двох священиків греко-католицької церкви.

Проросійські окупаційні ресурси розповсюдили брехню про те, що у храмі начебто знайшли схованку з вибухівкою, зброєю та боєприпасами, пише "Перший Запорізький".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами заступника голови Бердянської районної ради Віктора Дудукалова, 16 листопада у Бердянську окупанти незаконно затримали двох служителів УГКЦ – отця Івана (Левицького) та отця Богдана (Гелету).

- Отець Іван щоденно проводив молебни біля інсталяції «Я люблю Бердянськ». Наступного дня орки обшукали церкву. Зараз стверджують, що «знайшли» зброю, яка ніби належить затриманим. Де знайшли – незрозуміло. Родичі не мають інформації про стан здоров`я служителів. В отця Богдана – цукровий діабет і знаходження у в’язниці для нього є смертельно небезпечним. Відомо, що їх утримують і катують у колонії №77, – розповів Дудукалов.

Раніше ми писали, що колишній глава Бердянської єпархії потрапив під санкції РНБО.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах