У російському МЗС заявили, що не збираються залишати Запорізьку АЕС

Жителів Оріхова просять максимально швидко евакуюватись.

Жителів Оріхова просять максимально швидко евакуюватись. Фото: reuters.com/Alexander Ermochenko

Події
06 грудня 2022 10:08

Офіційна представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що російські окупанти не мають наміру залишати Запорізьку АЕС і Енергодар.

- Про жодне виведення ЗАЕС з-під російського контролю або передання контролю над нею якійсь третій стороні не може і йтися.Станція розташована на російській території і повністю управляється Росією, – заявила речниця МЗС РФ Захарова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пропагандистка стверджує, що буцімто тільки Росія здатна забезпечити фізичну та ядерну безпеку Запорізької атомної електростанції.

Утім, слід зауважити, що саме російські окупанти регулярно і бомблять територію станцію, а на самій Запорізькій АЕС розмістили свою техніку. Російські війська постійно шантажують і своїми терористичними обстрілами ставлять під загрозу увесь світ.

Крім того, представниця МЗС РФ спростувала заяву генерального директора МАГАТЕ про те, що Україна та Росія "близькі до укладання угоди щодо ЗАЕС".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах