Військовий експерт розповів, чого росіяни виводять з півночі Запорізької області не всі війська

Військовий експерт розповів, чого росіяни виводять з півночі Запоріжжя не всі війська.

Військовий експерт розповів, чого росіяни виводять з півночі Запоріжжя не всі війська. Фото: mil.gov.ua

Події
03 грудня 2022 14:30

Росіяни почали відводити свої війська з Запорізького напрямку, зокрема з Пологів, Михайлівки та Інженерного. ЗСУ ж постійно б'ють по зосередженню живої сили, техніки та боєприпасів ворога.

За словами військового експерта, полковника запасу, льотчика-інструктора Романа Світана, такий відхід росіян пов'язаний саме зі збільшенням вогневого ураження, якого завдають по окупантах українські військові, адже на Запорізький фронт було перекинуто нову далекобійну техніку, пише 24 канал.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Світан зауважив, що росіяни з військової точки зору реагують правильно – вони виводять певні частини з-під обстрілів. Глибина артилерійських обстрілів дійшла вже до 40 кілометрів углиб фронту, тож окупанти відходять та розосереджуються з місць базування, куди українська сторона змогла дістати.

Переважно мова йде про гарнізони, які були у Пологах, Михайлівці та інших населених пунктах. Світан пояснив, що загарбники розділяються та виходять у посадки та ліси, аби не зосереджуватися в одному місці та не бути великою ціллю для ЗСУ.

Військовий експерт додав, що рух, помічений у бік Маріуполя – це здебільшого відведення окупаційних "адміністрацій", окупаційної "влада", деяких частин колаборантів, а також санчастин – медсанбатів та військових польових лазаретів.

Утім, відходять не всі російські підрозділи. Ті частини, що залишилися, готуються до прориву ЗСУ, адже чудово розуміють, що збільшення вогневого ураження веде до певного розвитку сценарію. Тобто, за інформацією росіян, у районі Гуляйполя та Пологів намічається рух українських військ. Світан зазначив, що він вже відбувається – ЗСУ почали просування у бік Бердянська.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах