В Запоріжжі відновлять триповерховий будинок, в який влучила російська ракета

В Запоріжжі відновлять триповерховий будинок, в який влучила російська ракета.

В Запоріжжі відновлять триповерховий будинок, в який влучила російська ракета. Фото: t.me/starukhofficial

Події
23 листопада 2022 15:04

24 вересня в триповерховий житловий будинок в Дніпровському районі влучила російська ракета, зруйнувавши декілька квартир. Стало відомо, що будинок підлягає відновленню і вже в цьому році міська влада розпочне розробку проектної документації.

Як повідомив виконуючий обов'язки мера Запоріжжя Анатолій Куртєв, зараз працівники "Запоріжремсервісу" встановлюють тимчасову покрівлю. Потім розпочнеться підготовка проектної документації для реконструкції будинку, оскільки за висновком Наукового інституту будівельних конструкцій він підлягає відновленню. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- На цей час вже готовий офіційний висновок Наукового інституту будівельних конструкцій, який підтверджує, що будинок може бути відновлений. Наступний наш крок – розробка проєктної документації для подальшої реконструкції постраждалого будинку. Проєктування розпочнемо вже цього року. Паралельно з цим будемо працювати над визначенням джерела фінансування для проведення відновлювальних робіт, які можуть стартувати вже наступного року, – заявив Куртєв. 

Нагадаємо, що вночі 24 вересня російська армія нанесла п'ять ракетних ударів по Запоріжжю. Відомо, що одна ворожа ракета влучила в житловий сектор обласного центру та викликала пожежу в багатоповерховому будинку. Одна людина загинула та дев'ять отримали поранення.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах