У Запоріжжі подружжя виманювало у людей кошти через мережу call-центрів

У Запоріжжі затримали шахраїв, які облаштували call-центр.

У Запоріжжі затримали шахраїв, які облаштували call-центр. Фото: https://interfax.com.ua

Події
18 листопада 2022 15:01

У Запоріжжі правоохоронці виявили шахрайський Call-центр, який користуючись базою даних мережі інтернет-магазинів, "розводив" людей на кошти через злочинну схему.

За даними слідства, злочину схему розробило подружжя із Запоріжжя. Для цього вони залучили інших осіб та створили декілька офісів у Запоріжжі та Дніпрі, які оснастили комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням. Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також у їх "користуванні" перебувала база колишніх клієнтів мережі інтернет-магазинів із продажу товарів для здоров’я. Вони діяли в декілька етапів по заздалегідь розробленій інструкції. Спочатку "працівник" центру телефонував людині, представлявся співробітником виконавчоїслужби та пропонувавотримати через суд компенсацію за неякісний товар, придбаний через інтернет. Потім телефонували знову, але вже від імені судового органу чи казначейства та переконували потерпілих сплатити на підконтрольний шахраям банківський рахунок "обов’язковий грошовий збір", нібито передбачений державою, за отримання запропонованої послуги.

Під час санкціонованих обшуків вилучено понад 10 одиниць комп’ютерної техніки, CD – карт пам’яті, флеш накопичувачі,чорнові записи, в тому числі зі списками ошуканих громадян,грошові кошти та інші докази злочинної діяльності.

Наразі чотирьом учасникам шахрайського Call-центру повідомлено про підозру. Їм інкримінують шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах