РФ поширює фейк, що у ЄС визнали Запоріжжя частиною Росії

РФ поширює фейк, що у ЄС визнали Запоріжжя частиною Росії.

РФ поширює фейк, що у ЄС визнали Запоріжжя частиною Росії. Кадр із к/с "Зоряний шлях: Оригінальний серіал"

Події
15 листопада 2022 13:19

Російські пропагандисти поширують фейк про те, що Європейський Союз начебто визнав Запоріжжя та Запорізьку область частиною Російської Федерації.

За словами так званого члена "головної ради адміністрації Запорізької області" Володимира Рогова, після введення 8-го пакету санкцій ЄС європейські банки відмовляються переказувати гроші компаніям та ФОП із Запоріжжя. Вони пояснюють це тим, що Запорізька область Російської Федерації внесена до списку санкцій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- При цьому під санкції ЄС потрапили і жителі обласного центру, тимчасово підконтрольного режиму Зеленського. Схоже, що ЄСівські чиновники щось знають про майбутнє мого рідного міста і вже змирилися з тим, що Запоріжжя – це Росія, – розповсюджує пропагандист.

Насправді ж інформація, яку активно поширюють ЗМІ країни-окупанта не має жодного документального підтвердження. Неодноразово представники європейських країн та інституцій висловлювали свою підтримку незалежності Україні.

Нагадаємо, що 30 вересня лідери усіх країн Європейського Союзу опублікували спільну заяву, у якій рішуче відкинули та беззастережно засудили незаконну російську анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Лідери заявили, що вони не визнають і ніколи не визнають законність "референдумів", організованих РФ, ні їхні сфальшованні та незаконні результати. 

- Ми ніколи не визнаємо цю незаконну анексію. Ці рішення є недійсними і не можуть мати будь-якої юридичної сили. Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк та Луганськ – це Україна. Ми закликаємо всі держави та міжнародні організації беззастережно відкинути цю незаконну анексію, – вказано у заяві.

Європейський Союз твердо підтримує Україну і продовжуватиме надавати сильну економічну, військову, соціальну та фінансову підтримку Україні стільки, скільки потрібно, додали лідери ЄС.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах