РФ поширює фейк, що підприємства Запоріжжя потрапили під санкції ЄС

РФ поширює фейк, що підприємства Запоріжжя потрапили під санкції ЄС.

РФ поширює фейк, що підприємства Запоріжжя потрапили під санкції ЄС. Фото: censor.net

Події
09 листопада 2022 13:34

Російські пропагандистські медіа поширюють дизінформацію про те, що начебто підприємства Запоріжжя потрапили під санкції Європейського Союзу.

Так, по словам головного колаборанта Запорізької області Володимира Рогова, внаслідок нових санкцій Євросоюзу підприємства, які розташовані на підконтрольній Україні частині Запорізької області, також "потерпають від санкцій". Нібито після введення 8-го пакета санкцій ЄС європейські банки відмовляються переказувати гроші компаніям і підприємцям із Запоріжжя, пояснюючи це тим, що Запорізька область внесена до санкційного списку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Рогов говорить, що нібито чиновники ЄС щось знають про майбутнє міста Запоріжжя і вже змирилися з тим, що це Росія.

Але це не так, адже в новому пакеті санкцій, ухваленому Євросоюзом проти Росії за її вторгнення в Україну, йдеться про заборону на імпорт товарів з не підконтрольних уряду частин областей. У тому числі, було введено заборону й на імпорт із тимчасово окупованих районів Запорізької області. Європейський Союз продовжує незмінно підтримувати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах.

Варто зазначити, що ЄС схвалив поширення заборони на імпорт товарів з непідконтрольних уряду України районів Донецької та Луганської областей також на не підконтрольні райони Запорізької та Херсонської областей. Про окремі підприємства Запоріжжя, як і про підприємства, розташовані на підконтрольних районах цих областей, взагалі не йдеться. У санкціях сказано лише про заборону імпорту товарів із тимчасово окупованих територій України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах