Льотчик із Запоріжжя врятував цілий склад літаків ціною власного життя

Льотчик із Запоріжжя врятував цілий склад літаків ціною власного життя.

Льотчик із Запоріжжя врятував цілий склад літаків ціною власного життя. Фото: uk.wikipedia.org

Події
08 листопада 2022 12:29

Першого дня повномасштабного вторгнення 25-річний старший лейтенант В'ячеслав Радіонов із Запоріжжя врятував цілий склад літаків у Київській області ціною власного життя.

24 лютого у перші хвилини повномасштабного вторгнення запорізький льотчик В'ячеслав вступив у бій над Васильковим із трьома російськими літаками, чим дав час врятуватися іншим пілотам. Президент України Володимир Зеленський нагородив військового посмертно званням Героя України, пише "Моя Київщина".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Старший лейтенант В'ячеслав Радіонов народився у Запоріжжі, закінчив Запорізький обласний ліцей-інтернат "Захисник" та Харківський національний університет ЗС імені Івана Кожедуба. В'ячеслав служив у 40-й бригаді тактичної авіації у Василькові на Київщині.

На світанку 24 лютого за його аеродромом російські війська завдали ракетного удару. Завдяки діям льотчика весь склад літаків бригади піднявся в повітря, і це врятувало його від знищення, оскільки окупанти бомбили аеропорт. Він один із тих, кого називали "примарою Києва".

Бригада В'ячеслава Радіонова захищала небо над Києвом та областю та збила не менше 6-ти російських літаків. На жаль, старший лейтенант Радіонов загинув. За свій подвиг та мужність В'ячеслава посмертно нагородили званням Героя України. Зірку у День Незалежності Президент Володимир Зеленський вручив матері пілота.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах