На берегах Енергодара загроза екологічної катастрофи

На берегах Енергодара загроза екологічної катастрофи.

На берегах Енергодара загроза екологічної катастрофи. Фото: 5.ua

Події
08 листопада 2022 11:39

У ставку Запорізької атомної електростанції, що охолоджує, знизилася температура води через дії окупантів. Тому на водоймі масово гине риба, що несе ризик екологічної катастрофи.

За словами експертки Всеукраїнської екологічної ліги Людмили Циганок, з вини окупантів виникла загроза екологічної катастрофи на ставку Запорізької АЕС, що охолоджує, у тимчасово окупованому Енергодарі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Через порушення режиму роботи енергоблоків ЗАЕС тепла вода не потрапляє у ставок-охолоджувач. Температура води знизилася до +13 градусів. Це загрожує масовою загибеллю риби.

У цьому ставку живе тепловодна тилапія та азіатський сом. Ці риби виконують санітарну функцію – вони знищують зелені водорості та забезпечують чистоту охолоджувальних трубок конденсатора турбіни.

Нагадаємо, що своїми діями на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції російські загарбники вбивають тварин.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах