Окупанти вирішили привласнити унікальний заповідник Кам'яну Могилу

Окупанти вирішили привласнити унікальний заповідник Кам'яну Могилу.

Окупанти вирішили привласнити унікальний заповідник Кам'яну Могилу. Фото: agov.com.ua

Події
05 листопада 2022 15:25

Російські окупанти передають в управління Севастопольському музею унікальний український заповідник – Кам'яну Могилу.

- Якби могли вкрасти, то вже б тягли на росію, а так лише передають в управління севастопольському музею. Питання узгодив особисто Путін, – повідомив мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Федоров нагадав загарбникам, що Кам'яна Могила з'явилася в наших степах за тисячі років до виникнення Росії, пережила кочові племена і нацистську навалу.

- Тож деокупації від рашистів точно дочекається, – написав він. 

Раніше ми писали, що окупанти замінували місцевість біля Кам'яної Могили у Запорізькій області. Нині вони риють окопи біля заповідника.

Нагадаємо, що національний історико-археологічний заповідник "Кам'яна Могила", яку називають українським Стоунхеджем, є предметом особливої уваги у збереженні культурної спадщини. До війни український заповідних щорічно обслуговув понад 50 тисяч відвідувачів, серед яких багато іноземців. Кам'яна могила – унікальна пам'ятка у геологічному та історичному плані. Висота Кам'яної могили сягає 12 метрів, а на площі близько трьох гектарів налічується понад три тисячі плит.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах