У Запорізькій області зросли ціни на продукти, одяг та оренду житла

У Запорізькій області зросли ціни на продукти, оренду житла та аренду житла.

У Запорізькій області зросли ціни на продукти, оренду житла та аренду житла. Фото: freepik.com

Події
02 листопада 2022 18:05

Ціни на споживчому ринку Запорізької області у вересні 2022 року порівняно з серпнем зросли на 1,2% (в Україні – на 1,9%), з початку року зросли на 19,3% (в Україні – на 21,8%). Про це повідомили у пресслужбі обласної статистики.

Продукти харчування та безалкогольні напої у вересні подорожчали на 1%. Найбільше зросли в ціні яйця (на 23,0%), часник (на 13,4%), свинина, сало та сіль (на 9,7-7,4%). Також подорожчали риба та продукти з риби, фрукти, кисломолочна продукція, безалкогольні напої, сир і м’який сир, молоко та яловичина (на 4,2-1,3%), маргарин, цукор, м’ясо птиці (на 1,0– 0,6%). Водночас подешевшали овочі (на 10,6%), рис, макаронні вироби та продукти переробки зернових (на 1,9-0,9%).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одяг і взуття подорожчали на 7,7%, зокрема, одяг – на 9%, взуття – на 6,3%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли в цілому на 1,2% насамперед в результаті зростання цін на прибирання сміття (на 32,7%), оренду житла (на 5,5%), матеріали та послуги з утримання та ремонту житла (на 3,2%).

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка подорожчали на 2,6%, у т.ч товари та послуги для щоденної підтримки будинку – на 5,7%, домашній текстиль – на 3,3%, побутова техніка – на 2,2%, меблі та предмети обстановки, килими та інші види покриттів для підлоги – на 2%.

Зменшення вартості фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання (на 0,9%) стало чинником зниження цін у сфері охорони здоров’я на 0,3%.

Внаслідок зростання вартості купівлі легкових автомобілів (на 5,8%) ціни у сфері транспорту в цілому зросли на 1,1%.

Товари та послуги у сфері відпочинку та культури подорожчали на 1,3% у т.ч. послуги спортивних установ (на 11,4%), планшети, телевізори ноутбуки (на 2,9-2,1%), газети, книжки та канцелярські товари (на 1,9%).

Ціни на послуги у сфері освіти підвищились на 5,1% насамперед внаслідок зростання вартості отримання вищої освіти на 6,9%.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах