У разі відступу армія Росії може провести теракти та підірвати ЗАЕС – Генштаб ЗСУ

У Генштабі розкрили сценарії відступу росіян з окупованої території Запорізької області.

У Генштабі розкрили сценарії відступу росіян з окупованої території Запорізької області. Фото: globallookpress.com/Victor Lisitsyn

Події
27 жовтня 2022 15:22

Російська армія при відступі з Херсонщини може влаштувати серію терактів, серед яких може бути підрив Запорізької атомної електростанції. Про це 27 жовтня повідомив заступник начальник Головного оперативного управління Генерального Штабу Збройних Сил України Олексій Громов.

За словами Громова, ворог зробив певні висновки зі свого відступу з Харківської області у вересні, тому шанс на теракти у Херсонській та Запорізькій областях збільшився в рази.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Враховуючи відсутність будь-якої гуманності, дотримання міжнародних конвенцій, а також патологічну брехню всі кремлівських політиків і пропагандистів, противник може прийняти "непрості рішення". Найбільш ймовірно, що противник під час відступу може вдатися до проведення серії терактів з підривом житлових масивів, перетворенням тимчасово окупованих територій на випалену землю, щоб завдати критичні збитки поверненій Україні території, – сказав він.

Водночас Громов попереджає, що "вкиди" Російської Федерації про так звану "брудну бомбу" не виключає те, що окупанти можуть організувати підриви на Запорізькій атомній електростанції з метою її остаточного виведення з ладу та провокування техногенної катастрофи.

- Навіть прогнозовані наслідки катастрофи на ЗАЕС були передбачені росіянами з огляду на напрям вітру в західному напрямку, – повідомив Громов.

Нагадаємо, що російські окупанти проводять несанкціоновані будівельні роботи на території сухого сховища відпрацьованого ядерного палива на Запорізькій атомній електростанції в тимчасово окупованому Енергодарі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах