На Запорізькій АЕС розпочнуться роботи з перезапуску 6-го енергоблоку

На Запорізькій АЕС розпочнуться роботи з перезапуску 6-го енергоблоку.

На Запорізькій АЕС розпочнуться роботи з перезапуску 6-го енергоблоку. Фото: t.me/energoatom_ua

Події
15 жовтня 2022 13:58

Сьогодні, 15 жовтня, розпочнуться роботи з перезапуску шостого енергоблоку Запорізької атомної електростанції.

Як повідомили у Міжнародному агенстві з атомної енергії, зараз продовжуються підготовчі роботи з перезапуску п'ятого енергоблоку Запорізької АЕС, а роботи з перезапуску 6-го енергоблоку розпочнуться сьогодні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією МАГАТЕ, перезапуск триватиме декілька днів.

На атомну електростанцію також завезли додаткові запаси дизпалива для 20 дизель-генераторів. Їх доставили сім вантажівок: п'ять із Запоріжжя, дві – з окупованої росіянами території.

- На даний час на станції є паливо принаймні на десять днів роботи дизель-генераторів у разі відключення зовнішнього живлення, – йдеться в повідомленні.

В МАГАТЕ також додали, що продовжуються консультації генсека агентства Рафаеля Гроссі з Україною та Росією щодо якнайшвидшого запровадження зони ядерної безпеки та захисту навколо ЗАЕС.

- Я ясно дав зрозуміти, що персонал повинен мати можливість виконувати свої життєво важливі завдання без надмірного втручання або тиску, – сказав генеральний директор МАГАТЕ Гроссі.

Представники місії агентства також повідомили, що за останні декілька днів у районі станції майже не було обстрілу. Однак вчора у другій половині дня за огорожею периметра ЗАЕС зафіксували два вибухи мін.

Зазначимо, що якщо зупиняться всі енергоблоки і після втрати всіх джерел електроенергії розпочнеться процес плавлення ядерного палива, внаслідок чого може статися вихід радіоактивних речовин у навколишнє середовище, – повідомили у Державній інспекції ядерного регулювання України. 

Ще раз уточнюємо: під час радіації потрібно приймати спеціальну дозу йоду, яка значно перевищує добову потребу організму, тому приймати її можна лише після вказівки рятувальників ДСНС чи місцевої влади. Також важливо – йод та йодид калію приймається лише один раз. Це стосується і сіточки для дітей. За жодних обставин вдруге цього не можна повторювати. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах