За добу російські окупанти випустили понад 300 снарядів по Оріхову

Російські окупанти випустили понад 300 снарядів по Оріхову за один день.

Російські окупанти випустили понад 300 снарядів по Оріхову за один день. Ілюстративне фото: aa.com.tr

Події
13 жовтня 2022 12:27

Російська окупаційна армія за останню добу, 12 жовтня, випустила близько 324 снарядів по місту Оріхів. У міськраді кажуть, що окупанти просто стирають місто з лиця землі.

Тільки за вчорашній день, 12 жовтня, в Оріхові зафіксували понад 320 "прильотів". 9 людей загинуло. Про це розповіла заступниця Оріхівського міського голови Світлана Мандрич.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Це сьогоднішня ціна за "руських мір". Інфраструктура міста знищується. Населення знищується. Не знаєш звідки й скільки прилетить. Просто прошу Вас, дорогі мої оріхівці, залишайтесь в укриттях. Не наражайтесь на небезпеку, – написала Мандрич.

У першу половину дня окупанти випустили близько 200 мін та снарядів, а під кінець дня місцеві підрахували 324 "прильоти".

Вона також повідомила, що у місті тимчасово перестав працювати Гуманітарний штаб через постійні обстріли.

Внаслідок обстрілів також є загиблі – голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив, що загинула мешканка села Преображенка, що знаходиться поруч з містом Оріхів. Загалом 13 людей отримали поранення. 

- Зруйновано чергові об'єкти цивільної інфраструктури та комунальні мережі, домівки, в які люди вкладали все своє життя, – повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Варто зазначити, що до війни в Оріхові жило всього 14 тисяч людей. Зараз більшість мешканців виїхало, але є й ті, хто лишився. Це декілька тисяч людей.

Нагадаємо, що 11 жовтня під ворожий обстріл потрапила бригада Оріхівського міжрайонного РЕМ. Вона виконувала роботи з відновлення лінії електропередачі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах