Росіяни заблокували виїзд з окупованої території Запорізької області: як можна виїхати

Росіяни заблокували виїзд з окупованої території Запорізької області: як можна виїхати.

Росіяни заблокували виїзд з окупованої території Запорізької області: як можна виїхати. Ілюстративне фото: https://lb.ua

Події
13 жовтня 2022 09:31

У Василівці на російському блокпості в черзі на виїзд з тимчасової окупації знаходяться понад чотири тисячі осіб.

Російські окупанти закрили для мешканців тимчасово захопленої Запорізької області виїзд через Крим, через Василівку – обмежили. Втім, у людей таки може з'явитись новий шлях для евакуації: альтернатива – через Бердянськ та Новоазовськ. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі інформаційного телемарафону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Вже другий день наші мешканці виїжджають цим шляхом – через Мелітополь, Бердянськ, Новоазовськ, потім до РФ, а потім, як завжди, до Грузії чи Європейського Союзу. Ми знаємо вже, коли вдало проходили ці спроби для виїзду. Як тільки знатимемо більше деталей, розповідатимемо і для наших мешканців, щоб вони евакуювалися, – розповів Федоров.

За словами Федорова, від кінця вересня окупанти заблокували можливість виїхати через Василівку до Запоріжжя. Наразі у черзі перебуває понад чотири тисячі осіб. За останні 10 днів змогло виїхати менше 200 людей.

- Не випускають людей похилого віку, батьків з дітьми – нікого не випускають. Найголовніше те, що невідомі правила, за якими можна виїхати. Спочатку потрібне було отримання перепустки, потім – отримання якогось спецталону в комендатурі, зараз просто не випускають, – додав міський голова.

Мер Мелітополя каже, що на тимчасово окупованій частині Запорізької області склалася важка гуманітарна ситуація. Зокрема, там перебої з електропостачанням. В тимчасово окупованих містах області по кілька годин на добу може не бути світла, води, мобільного зв'язку та інтернету. Понатд трьох місяців відсутнє газопостачання. 

- За кілька тижнів має розпочатися опалювальний сезон. Це вже не кажучи про ціни у магазинах, про відсутність медикаментів в аптеках та про те, що понад 50% наших лікарів поїхало з міста. Тому гуманітарна ситуація справді катастрофічна, – наголосив Федоров.

Раніше ми писали, що окупаційні війська Російської Федерації викрали у Мелітополі щонайменше 700 мирних місцевих мешканців.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах