Від 30 вересня у Запоріжжі через російські обстріли загинули понад 70 людей

Від 30 вересня у Запоріжжі через російські обстріли загинули понад 70 людей.

Від 30 вересня у Запоріжжі через російські обстріли загинули понад 70 людей. Фото: t.me/kurtievofficial

Події
12 жовтня 2022 15:15

Російські окупанти вже другий тиждень массово обстрілюють Запоріжжя ракетами.

- Сьогодні за ніч не було загиблих внаслідок ракетних обстрілів. Озираючись на минулі дні - це чудовий день. Рятувальники швидко розбирають завали, що дозволяє зберігати життя людей, – повідомив голова ОВА Олександр Старух

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З 30 вересня у Запоріжжі загинуло 74 людини, зруйновано або пошкоджено багатоповерхівки, приватні будинки та об’єкти інфраструктури.

Старух підкреслив, що усі ворожі ракети по Запорізькій області були точного наведення.

- Терористи цілеспрямовано завдавають удари ракетами точного наведення, що спричинило велику кількість цивільних жертв. Вони летіли саме туди, куди мали летіти. На жаль, ці покидьки ставили хрестики на житлових будинках. Тому ми маємо таку кількість людських жертв, – сказав голова ЗОВА.

Водночас, за його словами, громадяни міста та області об’єднали зусилля, забезпечили виїзд жінок та дітей.

- Ми з самого початку говорили, що жінки та діти мають перебувати у спокійних умовах. Оскільки зараз неможливо навчатися та взагалі нічого робити. Всі інші об’єдналися. Спільно відпрацювали усі служби, рятувальники, поліцейські, добровольці та волонтери. Всі завали, окрім одного величезного, вже розібрані. Там, де була ракета тонної ваги у багатоповерхівку, ще треба попрацювати та укріпити, щоб вони не обвалилися на голови тим, хто намагається розібрати завали. Треба дістати людей, щоб їх по-людськи поховати. Тому місто працює, воює, але з більшою інтенсивністю, – запевнив Старух.

Водночас вчора, 11 жовтня, від ворожих ударів в Оріхові загинули 7 людей та 2 людей у Степногірську. Серед загиблих опинилися працівники електромереж, які героїчно виконували свою роботу та відновлювали інфраструктуру.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах