Українські військові в районі Токмака знищили ще один ворожий ЗРК С-300

Українські військові в районі Токмака знищили черговий ворожих ЗРК С-300.

Українські військові в районі Токмака знищили черговий ворожих ЗРК С-300. Ілюстративне фото: slovodel.com

Події
05 жовтня 2022 09:22

У Запорізькій області Сили оборони біля окупованого Токмака знищили ще один ворожий зенітно-ракетний комлекс С-300.

Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, Збройні сили України знову знищили зенітно-ракетний комплекс С-300 у ворожої армії в районі тимчасово окупованого Токмака. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також повідомляється, що ЗСУ вдарили по ворожим позиціям російських окупантівів в районах населених пунктів Гуляйполе та Оріхів Запорізької області.

Раніше повідомлялось про знищення ЗРК С-300 та склад боєприпасів під Токмаком 24 вересня.

Варто зазначити, що розроблена наприкінці 1960-х та у 1970-х роках зенітно-ракетна система С-300 використовує понад 20 варіантів ракет. Зараз Росія використовує ракети 5В55К, 5В55Р і 48Н6 з осколково-фугасними боєголовками вагою до 144 кілограм.

Це система є частиною ширшого комплексу, що включає, крім ракети-носія, оглядовий радар дальньої дії, командні машини та радар ураження. Елементи системи можуть бути розташовані на відстані до 40 кілометрів одне від одного.

Радар дальньої дії може відстежувати об'єкти на відстані до 300 кілометрів. Кожен батальйон має 6 пускових установок із 2 ракетами на кожній. За вказівкою з командної машини пускові установки, розташовані якнайкраще, відкривають вогонь по цілі. Радар ураження може наводити до 12 ракет одночасно.

С-300 може вражати наземні цілі на відстані до 120 кілометрів. Насправді вона може рухатися набагато далі – випробування у 1980-х роках показали, що С-300 може подолати 400 кілометрів по балістичній траєкторії, досягаючи висоти 70 кілометрів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах