За держзраду судитимуть керівника "народної міліції" Бердянська

За держзраду судитимуть керівника "народної міліції" Бердянська.

За держзраду судитимуть керівника "народної міліції" Бердянська. Фото: investigator.org.ua

Події
29 вересня 2022 11:47

За колабораціонізм судитимуть колишнього правоохоронця України. Фігурант добровільно зайняв керівну посаду в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території Бердянська. Йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

За даними слідства, на початку квітня поточного року під час тимчасової окупації Бердянська та Бердянського району 48-річний пенсіонер МВС України прийняв пропозицію представників військової адміністрації рф обійняти посаду начальника так званої "народної міліції" Бердянська, про це повідомили в обласному управлінні Нацполіції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про своє призначення він повідомив мешканцям міста у відеозверненні, опублікованому в інтернеті та на російських телеканалах. У виступі "начальник міліції" анонсував роботу "УМВД Украины в городе Бердянск".

Зрадником виявився мешканець Макіївки Олег Саприкін, який у 2015 році перебував на посаді інспектора Лівобережного відділу Маріупольського ВП ГУНП в Донецькій області.

Співробітники обласного слідчого управління поліції закінчили спеціальне досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно зрадника за фактом колабораційної діяльності.

Наразі слідчим суддею Орджонікідзевського райсуду на все рухоме і нерухоме майно фігуранта накладено арешт. А невдовзі суд вирішить і подальшу долю злочинця.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах