У центрі Запоріжжя встановили символ опору – 2,5-тонний бронежилет

У центрі Запоріжжя встановили символ опору – 2,5-тонний бронежилет.

У центрі Запоріжжя встановили символ опору – 2,5-тонний бронежилет. Фото: facebook.com/dsmolfoto

Події
28 вересня 2022 14:45

У центрі Запоріжжя, на проспекті Маяковського, волонтери встановили унікальний арт-об'єкт – величезний бронежилет вагою 2,5 тонни.

Автором скульптури є запорожець на ім'я Євген, який з перших днів війни працює зварювальником у волонтерському центрі "Паляниця". Більше того, саме він розробив систему зварювання автомобільних ресор, з яких виготовлялися перші плити для військових на фронті, пише 061.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів керівник благодійного фонду "Паляниця" Василь Бушаров, під час виробництва бронежилетів було забраковано велику кількість ресор. Вирішили зробити з них якийсь художній виріб.

У центрі Запоріжжя встановили символ опору – 2,5-тонний бронежилет.У центрі Запоріжжя встановили символ опору – 2,5-тонний бронежилет. Фото: facebook.com/dsmolfoto

- Хотіли зробити протитанковий їжак, але броник як символ опору буде більш актуальним. Можна воювати всім, що маєш. Навіть за допомогою зварювального апарату. Цей бронежилет – символ того, що можна захистити та перемогти, – пояснив Василь.

Поки що цей арт-об'єкт знаходиться у Запоріжжі – на проспекті Маяковського за рестораном "Аристократ". Потім буде встановлений у Дніпрі. Волонтери розповідають, що хочуть, щоби символічний арт-об'єкт побачили і за кордоном.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах