Серед 215 звільнених українських військових – "азовець" із Запоріжжя

Додому після чотирьох місяців полону повернувся "азовець" із Запоріжжя.

Додому після чотирьох місяців полону повернувся "азовець" із Запоріжжя. Фото: instagram.com/yaryna_herashchenko

Події
28 вересня 2022 12:11

Боєць полку "Азов", запоріжець Ігор був серед полонених українських військових, яких вдалося звільнити під час масштабного обміну полоненими між Росією та Україною 21 вересня.

Востаннє чоловік виходив на зв’язок понад чотири місяці тому. Втім, його дівчина Ярина знала, коханий обов'язково повернеться додому. Вона не бачила його понад рік. Нині чоловік на реабілітації, і незабаром пара знову зустрінеться, пише 061.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Коханою бійця є 29 річна Ярина Геращенко. Дівчина відома у Запоріжжі як громадська та політична діячка. А також саме вона є однією з організаторок акцій спрямованих на підтримку та звільнення бійців Маріупольського гарнізону з полону. 

Ігор і Ярина познайомилися понад 11 років тому, коли були студентами. У 2015-му році хлопець став до лав "Азова", а вона – боронила Україну у складі добровольчого батальйону "Карпатська Січ". Був період, коли пара розійшлась.

Ярина згадує, що бачила Ігоря крайній раз у серпні 2021 року. Проте тоді вони не наважилися поговорити і сказати один одному про почуття.

В лютому 2022 року, за два тижні до початку повномасштабної війни Ігор приїхав в Запоріжжя та зустрітись з Яриною не зміг, вона захворіла ковідом і була вдома з температурою.

Повномасштабну війну Ігор зустрів у Маріуполі. Потім його підрозділ разом з іншими військовими опинився в бункерах. Весь цей час пара спілкувалась, бо вже тоді точно розуміли, що кохають один одного і мають бути разом.

17 травня Ігор написав Ярині, що вони покидають "Азовсталь". Зв'язок із коханим був втрачений і з того часу дівчина не отримувала жодного дзвінка або повідомлення:

- Це відчуття невідомості. Ми не знали, куди далі все піде. Червоний Хрест нам не дзвонив, не писав. Ми стільки разів заповнювали анкету. Єдине, що нам підтверджувала патронатна служба полку, що він евакуйований з "Азовсталі", – згадує дівчина.

Жодного дня Ярина не втрачала надію, що знову побачить Ігора. Після теракту в Оленівці дівчина у рідному Запоріжжі почала влаштовувати акції на підтримку військовополонених з "Азовсталі".

- 21 вересня я приїхала до Запоріжжя на ротацію, повернулась з сектора. Ввечері мені подзвонила мама Ігоря і каже, що він повернувся. Він не міг мені сам зателефонувати… Я шокована була. Його мама говорить, що він в Україні, а в мене шок, я нічого не можу сказати. Це було о 20:11, – згадує той день Ярина.

За час повномасштабної війни хлопець, який важив 88 кілограм, схуд більш як на 20 кілограм.

- Він казав, що давали якусь кашу без смаку. Жили в бараках. Не хочу тиснути на нього й розпитувати. У нього шок від того, що він звільнений. Я не можу дозволити собі розпитувати, – розповіла "Ластівка".

У той же час Ярина запевняє, що для визволення інших побратимів і посестер робитиме те саме, що робила для свого хлопця. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах