На Запорізькій АЕС перебувають п'ять сотень російських бойовиків, – Зеленський

На Запорізькій АЕС перебувають п'ять сотень російських бойовиків, – Зеленський.

На Запорізькій АЕС перебувають п'ять сотень російських бойовиків, – Зеленський. Фото: caddetailsblog.com

Події
24 вересня 2022 17:54

На Запорізькій атомній електростанції український технічний персонал працює як заручники, оскільки там знаходиться пів тисячі російських бойовиків із військовою технікою.

- Росія захопила цю (Запорізьку – ред.) атомну станцію. Зараз там знаходиться технічний персонал України, але вони – як заручники, бо там знаходиться 500 бойовиків, окрім техніки. Це вже підтвердило МАГАТЕ, – розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю французьким ЗМІ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Глава держави поінформував, що наразі ЗАЕС відключена і персонал бореться, аби включити хоча б один блок із шести.

Він підкреслив, що Росія не зацікавлена у роботі станції. Так, за словами Президента, по-перше, росіяни прагнуть, аби ЗАЕС не постачала електроенергію в українські регіони, а, по-друге, Європі.

Зеленський також наголосив на ризик ядерного вибуху на станції через дії росіян, нагадавши, що на ЧАЕС зірвався один блок, а на ЗАЕС загалом шість блоків.

Варто зазначити, що Запорізька АЕС – це найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах