На блокпості у Запорізькій області окупанти фотографують паспорти людей

У Василівці росіяни фотографують документи всіх, хто виїздить з окупованих територій.

У Василівці росіяни фотографують документи всіх, хто виїздить з окупованих територій. Фото: photogoroda.com

Події
15 вересня 2022 12:06

На ворожому блокпості у тимчасово окупованій Василівці російські загарбники фотографують паспортні дані про реєстрацію всіх, хто намагається виїхати з тимчасово окупованої території.

За словами мера Мелітополя Івана Федорова, окупанти фотографують паспорти громадян аби використати їх дані для фейкового голосування.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Люди масово намагаються виїхати. Є два варіанти: через Крим і потім через Грузію чи європейські країни, або ж другий – через Василівку. Там проходять нестандартні речі: якщо не хочеться стояти в черзі, рашисти беруть хабарі і пропускають, по-друге, вони фотографують всі документи (паспорт, прописку). На нашу думку, це для того аби готуватись до псевдореферендуму, – повідомив Федоров.

Федоров також додав, що загарбники зараз активно знімають пропагандистські сюжети щодо мобілізації до лав "Росгвардії". Говорять, що чоловіки йдуть "добровільно". Більше того, повістки вручають тим, хто отримав російські паспорти.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах