"Зима буде важкою": жителів Оріхівської громади закликають евакуюватись

Жителів Оріхова просять швидко евакуюватися із міста через активні бойові дії.

Жителів Оріхова просять швидко евакуюватися із міста через активні бойові дії. Фото: wikipedia.org

Події
14 вересня 2022 13:09

У напрямку Оріхова ворог продовжує зосереджувати найбільші зусилля та обстрілювати місто, тому мешканців Оріхівської громади закликали евакуюватись.

Як повідомила заступниця міського голови Оріхова Світлана Мандрич від ворожих снарядів гинуть місцеві жителі. Тільки з початку вересня, загинули 4 жителя громади, ще 8 отримали поранення. Вчора, 13 вересня, під час обстрілу з РСЗВ загинула літня жінка. Людей закликають евакуюватись з міста, бо в громаді є проблеми з електропостачаням, водою, немає газу, не залишилось жодної вцілілої багатоповерхівки. 

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

- Ворог не дає можливості відновити роботу електромереж у повній мірі. Періодично зникає зв'язок і відсутній інтернет. Звичайно без електроенергії не може бути і води. І як би нам не хотілося, але бувають моменти коли скважини пропрацювавши після відновлення, аж півтори години, знову вимикалися. За тиждень від прильотів зруйнована водомережа у 6 місцях, 4 пориви працівники "Водоканалу" зробили, ще на 2 чекаємо матеріали, які замовили у Запоріжжі. Крім того всі ми готуємося до зими. ЗИМА буде важкою. У місті не залишилось жодного багатоповерхового будинку, який би не постраждав від орківських снарядів. Повибивані вікна, двері. Частину будинків чекає довге відновлення, але тільки після того, як ворог залише нашу землю. Газу немає (а в місті і селах більша частина будинків отоплювалась газом), – пише Мандрич. 

На сесію міської ради влада підготувала програму підтримки місцевих жителів певних категорій – для них передбачено надання безкоштовного твердого палива для твердопаливних котлів.

Також за словами Мандрич, Міжнародний Червоний Хрест включив Оріхівську громаду до програми підготовки до зими, за якою передбачені кошти на придбання твердого палива або нагрівальних приборів, буржуйок та іншого, щоб пережити зиму. Від БФ "Карітас" 30 мешканців громади отримають безкоштовно пілети для опалювання. Надається допомога продуктовими наборами.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах