У Запорізькій області судитимуть чотирьох бойовиків "ДНР"

У Запорізькій області судитимуть чотирьох бойовиків "ДНР".

У Запорізькій області судитимуть чотирьох бойовиків "ДНР". Фото: caddetailsblog.com

Події
13 вересня 2022 17:57

У Запорізькій обалсті судитимуть чотирьох бойовиків так званої "ДНР", які брали участь у боях проти ЗСУ з метою захоплення Запорізької області.

Так, за даними пресслужби Запорізької обласної прокуратури, до суду скерували обвинувальні акти стосовно 4-х громадян України. Їм інкримінують державну зраду, а одному із них ще й участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, мешканець Донецька ще у липні 2020 року вступив до так званого збройного формування "МВД ДНР". Він отримав військове звання лейтенанта та був призначений на посаду командира взводу. Потім у складі незаконного збройного формування разом із військовими армії країни-агресора брав активну участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ на території Донецької та Запорізької областей.

Інший, мешканець Шахтарська, також вступив до лав так званої "народної міліції ДНР" та став гранатометником взводу окремої гвардійської мотострілецької бригади. Після призначення у лютому 2022 року командиром відділення цього ж взводу він виконував злочинні накази командирів російських військ – здійснював оборону визначених бойових позицій, чергував на блокпостах та забезпечував контрольно-пропускні функції – перевіряв документи, особисті речі та транспортні засоби громадян. З серпня 2022 року брав безпосередню участь на боці рф у бойових зіткненнях проти українських військових на території Пологівського району Запорізької області.

Ще двоє громадян України, мешканців тимчасово окупованої території Донецької області, перейшли на бік ворога в умовах воєнного стану. Спочатку вони були призначені на посаду стрілків, один до відділення взводу, інший – окремої гвардійської мотострілецької бригади "народної міліції ДНР". Потім вже у складі збройних формувань армії рф брали активну участь у боях проти підрозділів ЗСУ на території Запорізької області.

- У липні – серпні 2022 року обвинуваченні, під час здійснення оборони рубежів з метою утримання тимчасово окупованої території Пологівського району Запорізької області, підрозділами ЗСУ були взяті у полон. Наразі одного з них доставлено до лікарні, інші – перебувають під вартою. Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими Управління СБУ в Запорізькій області, – йдеться в повідомленні.

У Запорізькій області судитимуть чотирьох бойовиків "ДНР".У Запорізькій області судитимуть чотирьох бойовиків "ДНР". Фото: facebook.com/zap.gp.gov.ua

Нагадаємо, що раніше ми писали, що міськрада Мелітополя припинила повноваження семи депутатів-колаборантів

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах