Як переселенцям з Енергодара отримати безкоштовне тимчасове житло

Як переселенцям з Енергодара отримати безкоштовне тимчасове житло.

Як переселенцям з Енергодара отримати безкоштовне тимчасове житло. Фото: apnews.com.ua

Події
12 вересня 2022 11:52

Переселенці із тимчасово окупованого Енергодара зможуть отримати безкоштовне тимчасове житло. Енергодарська влада створила гарячу лінію з питань розміщення переселенців та формування загального списку бажаючих отримати безкоштовне житло в різних містах України.

Оскільки задовольнити всі потреби стовідсотково буде неможливо, пріоритет надаватиметься родинам з неповнолітніми дітьми, соціально незахищеним категоріям громадян, про це повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Бажаючим зареєструватися необхідно заповнити вказану Google-форму  або ж надіслати на номер телефону +38-066-502-63-52  в соціальних мережах Viber чи Telegram наступні дані:

  • прізвище, ім’я, по-батькові;
  • контактний номер телефону;
  • номер паспорта;
  • кількість людей в родині, їх паспортні дані;
  • наявність неповнолітніх дітей та їх вік;
  • вкажіть, якщо ви маєте підтверджений соціальний статус (матері-одиначки, багатодітної родини, малозабезпеченоі родини або родини з дітьми з інвалідністю тощо).

На вказаний вище номер здійснюється виключно прийом повідомлень з даними у письмовому вигляді.

Для уточнення і консультацій можна телефонувати на номер: +38-067-567-41-14. Дзвінки приймаються з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 14:00.

- Зараз є можливість розмістити близько 30 людей в Соснівці Львівської області. Для проживання ВПО там надано дитячий садок, який з кінця лютого 2022 року приймає біженців. Умови доволі аскетичні, але житло і харчування – безкоштовне. Розселення по 6-8 людей в кімнаті. Заклад знаходиться в 100 метрах від центру, де є магазини та кафе. Ми розуміємо, що вказана кількість вільних місць – це незначний відсоток від реальних потреб у житлі для енергодарців. Але це тільки початок. Робота по містам-супутникам з організації проживання для ВПО все ще триває. На підході ще 150 місць. Зараз комплектуємо приміщення меблями та вирішуємо питання з опаленням, – повідомив Дмитро Орлов.

Тому якщо зараз надійде більше запитів, ніж можуть задовольнити на даний час, то обіцяють, що всі вони будуть оброблені. Сформують чергу та по мірі надходження остаточно підтверджених варіантів для житла, будемо вас інформувати в особистих повідомленнях та на телеграм-каналі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах