Російські військові ґвалтують співробітниць Запорізької АЕС

Російські військові ґвалтують співробітниць Запорізької АЕС.

Російські військові ґвалтують співробітниць Запорізької АЕС. Фото: t.me/energoatom_ua

Події
02 вересня 2022 13:32

Російські загарбники ґвалтують співробітників Запорізької атомної електростанції. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

- Є інформація від наших експертів, які займаються енергетикою, вони кажуть, що було фізичне насильство та згвалтування співробітниць атомної станції та застосування фізичної сили до співробітників. Тобто російські війська не гребують нічим. Буча продовжується і там. Тільки там вона поки що без летальних наслідків”. Але насильство і знущання з наших громадян триває, – підкреслив він.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Водночас Жданов додав, що місія МАГАТЕ, яка 1 серпня потрапила на ЗАЕС, змогла побачити військових та техніку РФ на території атомного об'єкту, що заборонено міжнародними правилами.

- Голова МАГАТЕ Ґроссі заявив, що вже побачив на ЗАЕС ключові речі, які хотів побачити. А саме, що попри заяви російських пропагандистів, місія  МАГАТЕ в першому генераторному цеху атомного реактора побачила купу військових машин. Усі машини були грузовими тентованими КамАЗами. Цікавий момент – вони жовтим скотчем наліпили смужки і намагалися казати, що це війська радіаційно-хімічного і бактеріологічного захисту. Але те, що військові взагалі перебувають на території атомної станції, що категорично міжнародними нормами і правила заборонено, тим більше військова техніка з невідомо яким обладнанням, є вже порушенням, – зазначив експерт.

Нагадаємо, що від початку серпня окупанти постійно обстрілюють атомну станцію та територію біля неї. На прохання уряду України МАГАТЕ сформувала місію для візиту на захоплену окупантами електростанцію, яку очолив її генеральний директор Рафаель Маріано Ґроссі. Місія сфокусується на трьох завданнях: фізичний захист; ядерна безпека; гарантії нерозповсюдження ядерних матеріалів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах