Зеленський заявив, що Київ не почув від МАГАТЕ закликів до демілітаризації ЗАЕС

Зеленський заявив, що Київ не почув від МАГАТЕ закликів до демілітаризації ЗАЕС.

Зеленський заявив, що Київ не почув від МАГАТЕ закликів до демілітаризації ЗАЕС. Фото: t.me › printerfort

Події
02 вересня 2022 11:26

Президент України Володимир Зеленський розповів, що домовлявся з Гроссі про постійний супровід українськими та закордонними журналістами, але окупанти не пустили останніх, зате пустили російських пропагандистів. Представники МАГАТЕ не захистили представників незалежних ЗМІ.

Зеленський сподівається, що місія МАГАТЕ зможе зробити об’єктивні висновки про ризики, які виникли на Запорізькій атомній електростанції через захоплення окупантами. Про це Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні за підсумком 190-го дня війни.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, українська сторона зробила все для того, щоб місія МАГАТЕ на Запорізькій атомній електростанції відбулась. За словами президента Росія організувала низку провокацій для обману місії, залякуючи місцевих жителів: “Окупанти примушували людей брехати представникам МАГАТЕ, передавати якісь папірці, щось там підписувати, щось говорити”.

Також Зеленський заявив, що окупанти не пустили незалежних журналістів на станцію, місію на ЗАЕС супроводжували лише російські пропагандисти. Хоча президент під час зустрічі з головою місії Рафаелем Гроссі у Києві досяг домовленостей про те, що МАГАТЕ супроводжуватимуть українські та іноземні ЗМІ. 

Окрім цього, голова держави нагадав, що головним пунктом домовленостей з місією МАГАТЕ під час зустрічі у Києві є демілітарізація території станції та повернення ЗАЕС під контроль України. 

- І головне, що має відбутися – це демілітаризація території станції. Саме це є метою українських і міжнародних зусиль. І погано, що ми поки не почули відповідних закликів від МАГАТЕ. Хоча й говорили про це з паном Гроссі на нашій зустрічі в Києві. Це був ключовий – ключовий! – безпековий пункт наших домовленостей. Це говорилося чітко: демілітаризація й повний контроль українських атомників, – сказав Зеленський.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах