МАГАТЕ після тригодинного очікування на ворожому блокпості вирушила на ЗАЕС

МАГАТЕ після тригодинного очікування на ворожому блокпості вирушила на ЗАЕС.

МАГАТЕ після тригодинного очікування на ворожому блокпості вирушила на ЗАЕС. Фото: zn.ua

Події
01 вересня 2022 13:33

Місії МАГАТЕ довелось чекати, щоб потрапити на непідконтрольну Україні територію аби проїхати на Запорізьку атомну електростанцію.

Місія МАГАТЕ залишила блокпост у Новоолександрівці, де вони були вимушені чекати за рекомендацією їхньої служби безпеки через обстріли росіянами заздалегідь погодженого маршруту, пише ТСН.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Директор МАГАТЕ Рафаель Ґроссі заявив, що вони простояли у Новоолександрівці три години та готові відновити шлях до Запорізької АЕС. Найближчим часом фахівці планують дістатися ядерного об'єкту. Їхній візит на окуповану росіянами станцію триватиме кілька днів.

- Наша передова група з безпеки місії зранку вирушила на перевірку. І вони підтвердили, що ситуація напружена, але ми ухвалили рішення, що вирушаємо, та були змушені повернутися. Але ми маємо рухатися, просто зараз. Я щойно спілкувався з регіональним військовим командуванням, він сам набрав мене, щоб погодити це. Ми почали працювати. Рушаємо, – заявив Ґроссі.

Нагадаємо, що зранку російська сторона обстрілювала погоджені коридори проходження місії, через це колона була вимушена зупинитися поблизу блокпосту в Новоолександрівці. Окупанти гатили з артилерії, застосували авіацію. 

Варто зазначити, що від самого ранку 1 вересня російські військові почали обстрілювати окупований ними Енергодар. Вони прицільно б’ють по цивільних об’єктах, через що є поранені й жертви серед мирних жителів. Окупанти влаштовують провокації і обстрілюють маршрут МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах