На Запорізькій атомній електростанції підключили другий енергоблок

На Запорізькій атомній електростанції підключили другий енергоблок.

На Запорізькій атомній електростанції підключили другий енергоблок. Фото: hubs.ua

Події
27 серпня 2022 11:01

Вчора, 26 серпня, Запорізьку атомну електростанцію підключили до мережі і наразі вона виробляє електроенергію для потреб України.

Як повідомили у НАЕК "Енергоатом", о 21:00 другий із зупинених 25 серпня енергоблоків Запорізької АЕС під’єднали до енергомережі. Триває набір потужності. Зауважень до роботи обладнання і систем безпеки немає.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Ситуація на ЗАЕС станом на 8:00 27 серпня 2022 року. Два блоки Запорізької АЕС з 26.08.2022 працюють на потужностях, що регулюються диспетчером Укренерго, – йдеться у повідомленні "Енергоатому".

Як повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов, Запорізька АЕС продовжує постачати електроенергію Україні не дивлячись на щоденну небезпеку.

Раніше ми писали, що вночі на 27 серпня росіяни вчергове обстріляли територію Запорізької атомної електростанції. Відомо, що противник завдав ударів у районі спецкорпусу №2 та в районі естакади між спецкорпусом та блоком №2.

Нагадаємо, що 25 серпня Запорізьку АЕС було вперше в своїй історії повністю відключено від енергомережі. Потреби АЕС в електроживленні забезпечувалися з енергосистеми України через лінію зв‘язку ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, розташованої поряд з АЕС, двічі призвели до відключення останньої (четвертої) лінії зв'язку ЗАЕС з енергосистемою України. Три інші лінії зв'язку російські окупанти пошкодили своїми обстрілами. Через це два працюючі енергоблоки станції відключилися від мережі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах