Запорізьку АЕС підключили до енергомережі: один із енергоблоків відновив роботу

Запорізьку АЕС підключили до енергомережі: один із енегоблоків відновив роботу -

Запорізьку АЕС підключили до енергомережі: один із енегоблоків відновив роботу - фото: epravda.com.ua

Події
26 серпня 2022 14:46

Сьогодні, 26 серпня, Запорізьку атомну електростанцію підключили до мережі і наразі вона виробляє електроенергію для потреб України.

Як повідомили у НАЕК "Енергоатом", о 14:04 один із зупинених вчора енергоблоків Запорізької АЕС під’єднали до енергомережі. Триває набір потужності. Зауважень до роботи обладнання і систем безпеки немає.

- Атомники Запорізької АЕС – справжні герої! Вони невтомно та міцно тримають на своїх плечах ядерну та радіаційну безпеку України й усієї Європи і самовіддано працюють, щоб рідна країна мала життєдайну електроенергію, – йдеться у повідомленні "Енергоатому".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що вчора, 25 серпня, Запорізьку АЕС було вперше в своїй історії повністю відключено від енергомережі. Потреби АЕС в електроживленні забезпечувалися з енергосистеми України через лінію зв‘язку ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, розташованої поряд з АЕС, двічі призвели до відключення останньої (четвертої) лінії зв'язку ЗАЕС з енергосистемою України. Три інші лінії зв'язку російські окупанти пошкодили своїми обстрілами. Через це два працюючі енергоблоки станції відключилися від мережі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах