Країни НАТО можуть вступити у війну, якщо Росія вдарить по Запорізькій АЕС

У Запоріжжі продавщицю кіоску оштрафували за продаж пива на ніч.

У Запоріжжі продавщицю кіоску оштрафували за продаж пива на ніч. Фото: facebook.com/energoatom.ua

Події
20 серпня 2022 16:14

Голова спецкомітету з оборони палати громад Великої Британії Тобіас Еллвуд заявив, що у разі витоку радіації через атаку РФ на Запорізьку АЕС, НАТО має задіяти статтю 5 свого статуту.

- Будь-яке навмисне пошкодження, що спричинить потенційний витік радіації на українському ядерному реакторі, стане порушенням статті 5 НАТО, – заявив Еллвуд.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Член палати представників конгресу Сполучених Штатів Америки Адам Кінзінгер підтримав Еллвуда та зазначив, що такі дії російських загарбників одразу ж зачіпають статут НАТО.

- Дійсно, це навіть не підлягає дискусії. Будь-який витік радіації вбиватиме людей у країнах НАТО. Це автоматично задіює статтю 5, – зазначив Кінзінгер.

Варто зазначити, що за статтею 5, у разі, якщо будь-яка з держав членів Альянсу стає жертвою збройного нападу, усі інші без винятку члени Альянсу вважатимуть цей акт насильства збройним нападом на них усіх і вживатимуть усіх заходів, які вважатимуть за доцільне, щоб допомогти члену Альянсу, який зазнав нападу.

Відзначимо, що Запорізьку АЕС із 4 березня контролюють російські загарбники. Також під окупантами знаходиться місто-супутник АЕС – Енергодар. Під час захоплення станції окупанти відключили онлайн-моніторинг, щоб приховати свої дії від МАГАТЕ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах