Запорізькі рятувальники витягли 70 авто з людьми на розмитій "Дорозі життя"

Запорізькі рятувальники витягли 70 авто з людьми на розмитій "Дорозі життя".

Запорізькі рятувальники витягли 70 авто з людьми на розмитій "Дорозі життя". Ілюстративне фото: zp.dsns.gov.ua

Події
17 серпня 2022 12:30

Через сильні дощі в селі Кам'янське Василівського району розмило "Дорогу життя", по якій люди виїздять з окупованих територій.

"Дорога життя" – це об'їздна ґрунтова дорога, якою люди їдуть з тимчасово окупованої військовими РФ території на підконтрольні Україні території. Рятувальники щодня допомагають громадянам, чиї авто застрягли у багнюці. Для цього в ДСНС задіяно 3 одиниці техніки та 13 рятувальників. Про це повідомили у пресслужбі облуправління ДСНС.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Упродовж вчора, 16 серпня, за допомогою тягачів рятувальники відбуксували 50 легкових автомобілів з цивільними громадянами до дороги з твердим покриттям.

Загалом з 1 серпня співробітники ДСНС відбуксували 121 вантажний автомобіль, 33 автобуси та 510 легкових авто.

Також вчора піротехніки ДСНС виявили 13 вибухонебезпечних предметів сучасного виробництва та 1 бойову частину зенітно-ракетного комплексу "С-300" в населених пунктах Запорізького, Пологівського районів. Всі виявлені вибухонебезпечні предмети знищили фахівці-піротехніки з дотриманням правил безпеки.

Впродовж доби внаслідок російської ворожої агресії рятувальники ліквідували чотири пожежі.

У селі Самійлівка Запорізького району вогнеборці ліквідували загоряння даху складськго приміщення на загальній площі 50 квадратних метрів.

В Оріхові Пологівського району рятувальники ліквідували займання надвірної споруди на площі 20 «квадратів», загоряння перекриття неексплуатованої будівлі на площі 150 «квадратів», займання даху житлового будинку на територій приватного домоволодіння на площі 48 «квадратів». Фахівці ДСНС оперативно ліквідували пожежі.

Крім того, впродовж доби для надання допомоги населенню у вирішенні побутових потреб співробітники ДСНС здійснили підвіз 10 тонн технічної води до Гуляйполя.

Всього від ГУ ДСНС для ліквідації наслідків ворожих обстрілів, гуманітарного розмінування та надання допомоги населенню залучалося 14 одиниць техніки та 51 рятувальник.

Підрозділи ДСНС перебувають в підвищеній готовності і на територіях, де тривають бої, після закінчення артобстрілів залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних подій.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах