Верховна Рада ухвалила офіційну постанову щодо Запорізької АЕС

Рада офіційно закликає засудити ядерний тероризм Росії на Запорізькій АЕС -

Рада офіційно закликає засудити ядерний тероризм Росії на Запорізькій АЕС - фото: t.me/DIUkraine

Події
15 серпня 2022 15:51

Сьогодні, 15 серпня, Верховна Рада України офіційно ухвалила Постанову про звернення до ООН, ЄС, Європейської Ради, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, парламентів та урядів держав-членів МАГАТЕ щодо засудження акта ядерного тероризму, яке здійснює держава-агресор на Запорізькій атомній електростанції в Енергодар.

На засідання за ухвалу постанови проголосував 301 народний депутат.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, український парламент закликав міжнародне співтовариство застосувати санкції проти всієї російської атомної галузі. Зокрема – щодо державної корпорації "Росатом", а також підприємств та організацій, що входять до її складу. Крім того, санкції закликають запровадити проти фізичних осіб Росії, які є керівниками "Росатому" та відповідають за реалізацію політики Росії щодо України.

Також, згідно з документом, парламентам та урядам держав – членів МАГАТЕ пропонують звернутися до Генеральної конференції Агентства з призупинення дії привілеїв та прав РФ як члена МАГАТЕ, а також позбавлення Росії права голосу на засіданнях Ради керуючих МАГАТЕ та можливості брати участь у різних програмах співробітництва.

Нагадаємо, раніше ми докладно писали, що відбувається на Запорізькій АЕС.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах