Воєнний експерт пояснив різницю у контрнаступі ЗСУ на Запоріжжі та Херсонщині

Воєнний експерт пояснив різницю у контрнаступі ЗСУ на Запоріжжі та Херсонщині.

Воєнний експерт пояснив різницю у контрнаступі ЗСУ на Запоріжжі та Херсонщині. Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
14 серпня 2022 16:56

Військовий експерт пояснив головну оперативну різницю в положенні українських військ на Херсонському та Мелітопольському напрямках.

На думку військового експерта координатора групи "Інформаційний спротив" Костянтина Машовця, при контрнаступі на Херсон Збройні Сили України будуть повинні форсувати Дніпро, у той час як на південний схід від Запоріжжя війська вже знаходяться на лівому березі ріки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Наступаючи на Херсон – Беріслав і далі…повинні форсувати Дніпро, у його нижньому потоці, в найширшій частині… У той же час, на південний схід від Запоріжжя, наші війська вже знаходяться на лівому березі Дніпра… Тому наступ на Мелітополь та Бердянськ… не вимагатиме форсування головної ріки України або принаймні захоплення на ній якихось плацдармів… Більше того, вихід українських військ у Мелітополь та Бердянськ унаслідок наступу з півночі призвів би до того ж результату, якби українські війська звільнили Херсон і розвивали наступ через Дніпро… з тими ж оперативними та стратегічними наслідками, – пояснює експерт.

Також, як зазначив Костянтин Машовець, ворог, розуміючи це, російські загарбники посилюють свої угруповання у Запорізькому напрямку. При цьому вони не лізуть на правий берег Дніпра.

Раніше ми також писали, що військовослужбовець 110-ї бригади з позивним "Дикий" вийшов один на один з ворожим танком. Тепер від бойової машини окупанта залишились лише уламки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах