У Запорізькій області можуть запровадити обов’язкову евакуацію

У Запорізькій області можуть запровадити обов’язкову евакуацію.

У Запорізькій області можуть запровадити обов’язкову евакуацію. Фото: reuters.com / Gleb Garanich

Події
11 серпня 2022 15:57

Наразі в Україні через бойові дії запроваджена обов’язкова евакуація з Донецької області. Однак віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила про необхідність планувати евакуацію для жителів Запорізької області.

Пов’язано це насамперед з тим, що окупована частина Запорізької області залишилась без газопостачання, а тому взимку люди можуть опинитися без опалення. Про це вона заявила під час брифінгу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- З настанням осіньо-зимового опалювального періоду ситуація точно погіршиться. Надання тепла через тепломережі буде надто ускладнене. Ми розуміємо, що робить ворог. Та прогнозуємо, що його зусилля будуть направлені на виведення з ладу тепло централів та критичних для міст джерел постачання енергії. Вони будуть ймовірними об’єктами їхніх атак. Ми розуміємо, що не всі з них зможемо відремонтувати. Тому частина сіл та міст Запорізької, Херсонської, Харківської областей можуть опинитися без засобів до життя. Без опалення, що найважливіше. Та без світла, що теж важливо, – заявила Верещук.

Навіть в умовах відсутності газу, люди намагатимуться використовувати електроенергію для опалення, однак мережі можуть не витримати такого навантаження. Тобто міста й села будуть ще й знеструмлені.

Верещук звернулась до жителів окупованих територій з проханням розраховувати свої зусилля, й намагатися за можливості евакуюватися. Також вона заявила, що за підрахунками міністерства очікується виїзд 500 тисяч жителів окупованих територій.

Варто зазначити, на сьогоднішній день найбільше складності з газо- та електропостачанням в Запорізькій області є у Пологівському та Василівському районах ы Бердянському районах. Серед подконтрольних ЗСУ міст – найбільш зруйнованими є Оріхів та Гуляйполе.

Раніше Ірина Верещук зверталася до мешканців тимчасово окупованої частини Запорізької області та повідомляла, що деокупація включає і збройне застосування сили. Потрібно щоб працювала артилерія, але військові не можуть собі цього дозволити, якщо в населених пунктах є люди.

Нагадаємо, що 2 серпня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про обов'язкову евакуацію населення з Донецької обалсті. Перший потяг прибув вранці 2 серпня в Кропивницький.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах