Мелітопольців запрошують працювати в Маріуполь та ховати тіла у братські могили

Мелітопольців запрошують працювати в Маріуполь та ховати тіла у братські могили.

Мелітопольців запрошують працювати в Маріуполь та ховати тіла у братські могили. Фото: epa.eu

Події
11 серпня 2022 10:11

Через відсутність роботи в окупованих населених пунктах Запорізької області окупанти пропонують місцевим жителям єдиний спосіб заробітку.

У Мелітополі, після захоплення території військами Російської Федерації, 80% громадян втратили постійне місце роботи. Відкритий Центр зайнятості не допомагає, адже кожен, хто приходить до Центру зайнятості, пропонує заробіток на громадській роботі: підмести, загрузити тощо. За день для такої за таку роботу платять 900 рублів. Однак ця робота надходить максимум 3 дні на місяць, тому заробіток, врешті – решт, більше ніж скромний, пише "Ріа-Мелітополь".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Активно у фейковому Центрі зайнятості пропонують роботу в Маріуполі. Основне завдання – очистити щебінь на вулицях та поховати тіла мертвих у братських могилах.

Зазначається, що співробітники регулярно малюють свою картинку благополуччя та транслюють на пропагандистських каналах, нібито проблема з безробіттям у місті вже майже вирішена.

Крім того, окупанти заселяються в спорожнілі будинки та змушують місцевих жителів підписати заяви щодо приєднання до так званої ДНР з подальшим приєднанням до Росії. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах