В Енергодарі окупанти стріляють у бік Запорізької АЕС: немає світла, води, інтернету

В Енергодарі окупанти стріляють у бік Запорізької АЕС: немає світла, води, інтернету

В Енергодарі окупанти стріляють у бік Запорізької АЕС: немає світла, води, інтернету - фото: uatom.org

Події
05 серпня 2022 16:56

В Енергодарі чути сильні вибухи. За попередніми даними, стріляють із боку Запорізької АЕС у напрямку житлових кварталів.

Як повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов, чути вибухи. Різниця між вильотом та прильотом близько трьох секунд. У більшості мікрорайонів міста зникло світло. Також немає води, не працює інтернет.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В Енергоатомі повідомили, що 5 серпня російські знову вдалися до провокацій. Близько 14:30 внаслідок обстрілу окупантів три "прильоти" зафіксували біля промислового майданчика ЗАЕС. Ворог потрапив до високовольтної лінії зв'язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Наразі ЗАЕС продовжує працювати та видавати потужність в енергосистему України через працюючі лінії. Відповідно до їх пропускної спроможності було прийнято рішення щодо розвантаження та відключення від мережі одного з працюючих енергоблоків Запорізької атомної станції.

На даний момент викиди та скидання радіоактивних речовин не зафіксовані.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах