Порожні пляжі та космічні ціни: на що окупанти перетворили Бердянськ (відео)

Порожні пляжі та космічні ціни: на що окупанти перетворили Бердянськ.

Порожні пляжі та космічні ціни: на що окупанти перетворили Бердянськ. Фото: censor.net

Події
04 серпня 2022 10:13

Кожного літа в курортному Бердянську на узбережжі Азовського моря не було відбою від відпочивальників, але з приходом "руського міра" все змінилося. 

Так, колиись улюблене місце мільйонів українців не впізнати з початком повномасштабної війни і російської окупації. Відпочиваючих немає, ціни в магазинах нереальні. Про ситуацію у курортному місті розповіла місцева мешканка в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тепер на вулицях міста замість турисів ходять російські окупанти, перевіряючи документи та будинки. Також змінився і зовнішій вигляд Бердянська – раніше скрізь майоріли вивіски із запрошенням зайти в якийсь ресторан чи поселитися в новому готелі, а зараз – пропагандистські білборди та російські триколори.

До моря їздять тільки місцеві жителі й ті, кому вдалося вирватися з міст з ще більш складною ситуацією. Також в місто зараз приїжджають росіяни, які в захваті від українського сервісу.

Мешканка міста Світлана розповіла, що більшість магазинів міста розграбовані і закриті. У працюючих торгових точках – на полицях крадені українські товари і продукти з окупованого Криму чи країни-терориста РФ. Ціни просто космічні, наприклад, жіночі прокладки коштують 135 гривень за 7 штук. Крім того, окупанти ввели подвійні цінники з рублем і гривньою, обіг якої скорочується. Поміняти гроші дуже важко – потрібно звертатися до "міняйл".

Зараз в Бердянську практично ніхто не виходить з дому після 17.00, бо нічого не працює. Вся молодь виїхала на підконтрольні Україні території. Дуже часто ночами люди чують тривожні вибухи. Опалювальний сезон в місті під великим питанням.

Унаслідок російської окупації в місті постійно перебої зі зв'язком, немає газу (окупанти пошкодили газопровід), а вночі чути вибухи, постріли. Усі, хто може, виїзжає на підконтрольну Україні територію.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах