Нацгвардієць із Марганця розповів про важкий бій із окупантами під Запоріжжям

Нацгвардієць із Марганця розповів про важкий бій із окупантами під Запоріжжям.

Нацгвардієць із Марганця розповів про важкий бій із окупантами під Запоріжжям. Фото: facebook.com/ngu.south

Події
02 серпня 2022 16:55

29-річний Микола з позивним "Яструб" зміг відбити напад ворожої ДРГ та врятувати побратима. Зараз герой лікується і планує після одужання повернутися у стрій.

Микола родом із Марганця Дніпропетровської області. Він прийшов на службу до Національної гвардії ще 2015 року. Після 10 місяців термінової служби юнак підписав контракт і сьогодні він уже головний сержант. 5 років він прослужив у роті розвідки, а потім перевели до оперативно-чергової частини. Там його й застало 24 лютого. Він одразу попросився на передову, де став командиром відділення. Про це повідомляє Південне оперативно-територіальне об’єднання Національної гвардії України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Боєць захищає Україну під Запоріжжям, у районі активних ворожих обстрілів. На момент бойового зіткнення чергував на посаді спостереження.

Гвардійці змогли знайти на радіостанції частоту, де спілкувався ворог і постійно слухали розмови росіян. Спочатку цікавої інформації не траплялося, але врешті-решт бійцям пощастило.

- Одного разу почули, що кацапи мають намір кудись висуватися і брати із собою протитанкові "мухи". Ми ще з одним бійцем-розвідником якраз перебували на посаді спостереження, коли чітко почули голоси та пішли назустріч їм, – розповідає Микола.

Розвідник ішов першим, сам Микола прикривав його, тримаючись за густою лісовою смугою. Раптом Микола почув, що його побратим закричав: "Стій! Хто ви такі?!". Росіяни кричали у відповідь, вимагаючи покласти зброю. Напарник нахилився ніби для того, щоб виконати ворожий наказ і в цей момент, коли було звільнено лінію вогню, з хащі метрів за десять від ворога вискочив Микола – і відразу відкрив вогонь. Тим самим він надав товаришеві шанс безпечно відійти.

- Коли напарник відходив, куля потрапила до його пістолета. Фактично зброя врятувала йому життя, хоча зазвичай вона життя забирає, - дивується "Яструб".

Після хвилини бою гвардієць отримав тяжке поранення у плече. Автомат випав у нього з рук.

- Мені довелося залягти під земляним насипом поряд. Лежав і не знав, що з моїми бійцями, що робить ворог. Тим часом рашисти закидали мене гранатами. Я нарахував близько десятка вибухів РГД, бачив, як деякі з них розривалися за два метри. Це якесь диво, що мене не розірвало, – здивовано згадує Микола.

Згодом з'ясувалося, що Микола зумів поранити одного ворога і вбив ще одного. Росіяни відступили, кинувши зброю та речі.

- Сьогодні зі мною все добре, рідні поряд. Лікарі кажуть, що за кілька місяців я знову буду в строю. І обов'язково повернуся, щоб продовжити бити ворога, – повний оптимізму та бадьорості завершив свою розповідь "Яструб".

Нацгвардієць із Марганцю розповів про важкий бій із окупантами під Запоріжжям.Нацгвардієць із Марганцю розповів про важкий бій із окупантами під Запоріжжям. Фото: facebook.com/ngu.south

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах