В Україні почало народжуватися вдвічі більше недоношених дітей: у Дніпро та Запоріжжя передали інкубатори

В Україні почало народжуватися вдвічі більше недоношених дітей: у Дніпро та Запоріжжя передали інкубатори

В Україні почало народжуватися вдвічі більше недоношених дітей: у Дніпро та Запоріжжя передали інкубатори - фото: freepik.com

Події
02 серпня 2022 15:42

За останні півроку в Україні лікарі частіше фіксують складний процес пологів у жінок. В основному через стреси, викликані війною. Також набагато більше почало народжуватися недоношених малюків та діток із патологіями.

За даними ВООЗ, раніше недоношеними в Україні народжувалися 9% дітей. Перша леді Олена Зеленська розповіла, що після початку повномасштабного збройного вторгнення РФ таких малюків побільшало вдвічі через постійний стрес, в якому живуть українські мами.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України, нові інкубатори для новонароджених прибули до Дніпропетровської та Миколаївської обласних дитячих лікарень, а також до Запорізького обласного перинатального центру.

Головлікар Миколаївської дитячої обласної лікарні Олександр Пліткін сказав, що у них стабільно перебуває 6-10 новонароджених у тяжкому стані з вагою від 700 грамів.

– Цей інкубатор призначений саме для безпечного транспортування немовляти усередині медустанови. Наприклад, малюкові потрібно зробити рентген, обстеження, а найчастіше й операції. А він крихітний – 700-800 г – його іноді неможливо на руки взяти, бо серце може зупинитись, – сказав керівник медзакладу.

У Миколаїв, Дніпро та Запоріжжя передали інкубаториУ Миколаїв, Дніпро та Запоріжжя передали інкубатори - фото: moz.gov.ua

Декілька місяців раніше інкубатори з безперебійним харчуванням передали також до Криворізького перинатального центру та Харківського обласного клінічного перинатального центру. Також подружжя Зеленських закупило таке обладнання у Харківську та Запорізьку обласні клінічні лікарні, Сумський обласний клінічний перинатальний центр.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах