В окупованій частині Запорізької області росіяни погрожують відбирати у батьків дітей

В окупованій частині Запорізької області росіяни погрожують відбирати у батьків дітей.

В окупованій частині Запорізької області росіяни погрожують відбирати у батьків дітей. Фото: shutterstock.com

Події
02 серпня 2022 13:44

Російські загарбники продовжуть залякувати мирних мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької області. Наразі вони вдалися до погроз відбирати у батьків дітей, якщо ті не підуть до російських шкіл.

Так, у Василівському районі окупанти погрожують, що якщо дітей не будуть віддавати до їхніх російських шкіл, то прийдуть за дітьми та заберуть до інтернату. Раніше такі погрози загарбники здійснювали в Мелітополі, Приморську, Бердянську, про це повідомили у Головному управлінні розвідки України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Новогригорівка Василівського району. Орки залякують людей, кажуть після 15 числа буде референдум щодо приєднання до Росії. Збираються привозити своїх вчителів та заселяти їх у порожні будинки. Люди сидять без зв'язку і газу, з нетерпінням чекають на прихід ЗСУ, щоб якнайшвидше позбутися зрадників, які намагаються навіяти, що Росія – це добре, – повідомляє "Ріа-Мелітополь" з посиланням на жителів селища Василівка.

Крім того, повідомляється, що колаборанти вже створюють свої соціальні служби з інспекторами, які б ходили по домівках та перевіряли наявність учнів у сім'ї та чи записалися вони вже до школи. У селах Мелітопольського району колаборанти мають великі проблеми з кадрами. Молодих вчителів майже нема, а пенсіонери відмовляються працювати на окупантів, додає видання.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах