У Запорізькій області жінці загрожує довічний термін за співпрацю з окупантами

На Запоріжжі жінці загрожує довічний термін за співпрацю з окупантами

На Запоріжжі жінці загрожує довічний термін за співпрацю з окупантами - фото: freepik.com

Події
28 липня 2022 12:40

До суду передали обвинувальний акт проти жінки, яка добровільно перейшла на бік ворога та представляє себе як "в.о. голови адміністрації міста Василівка" у Запорізькій області.

Як повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації, до свого "призначення" жінка мріяла про акторську кар'єру. Її навіть одного разу запросили взяти участь у масовці в одному із українських серіалів. Але "зіркове" життя обійшло жінку стороною, тому та вирішила відкрити станцію техогляду. Справи погано йшли й у підприємницькій діяльності, але коли до Василівки зайшли "визволителі" – жінка вирішила, що прийшла її "зоряна година".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Громадянка запропонувала окупантам свої послуги та почала їм прислужувати. На СТО вона налагодила ремонт та фарбування військової техніки РФ, забезпечувала постачання запасних частин до техніки. А щоб окупанти оцінили її старання, дала вказівку працівникам наносити на пофарбовану військову техніку символ війська-агресора – букву "Z".

За інформацією ЗОВА, жінка також забезпечувала постачання будівельної техніки, за допомогою якої окупанти створили фортифікаційні споруди для протидії ЗСУ.

За все це окупанти нагородили її псевдопосадою "глави адміністрації Василівки". Жінка погодилася.

Обвинувальний акт щодо зрадниці вже направлено до суду для розгляду у порядку спеціального судового провадження. Слідчі СБУ у Запорізькій області кваліфікували дії колаборантки за статтею за державну зраду, скоєну в умовах військового стану. Їй загрожує довічне позбавлення волі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах