На Запорізькому напрямку працює новий безпілотник, як у НАТО (відео)

На Запорізькому напрямі працює новий безпілотник, як у НАТО (відео).

На Запорізькому напрямі працює новий безпілотник, як у НАТО (відео). Фото: mil.gov.ua

Події
27 липня 2022 18:03

Контррозвідники Служби безпеки України показали як на передовій використовують безпілотний комплекс стандарту НАТО Fly Eye.

З його допомогою військові ефективно досліджують тил супротивника. Зібрані розвіддані передають іншим підрозділам онлайн. Про це йдеться у відео Міністерства оборони України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Перед тим, як розпочати роботу з безпілотним комплексом Fly Eye, контррозвідники СБУ обирають місцевість для його запуску та добре маскуються.

- Унеможливити виявлення ворогом з повітря, а також провести маскування. Якщо ворог нас шукатиме, йому це буде дуже важко зробити. Переважно ворог застосовує авіацію. Орлан 30 має радіотехнічний ретранслятор, за допомогою якого він теоретично може виявити місце знаходження наземних станцій, – повідомили у Міністерстві оборони України.

Після того, як підрозділ вибере необхідну місцевість та замаскується, розпочинається підготовка до запуску комплексу на Запорізькому напрямку. Вона триває 30 хвилин.

– Сьогоднішнє завдання. Ми маємо попередні цілі, дані про які були отримані за допомогою інших видів розвідки. І ми летимо в район для підтвердження або спростування їхнього місця знаходження там. Відповідно, надалі штаби прийматимуть рішення, що робити з цією метою, – пояснює військовий контррозвідник.

За допомогою безпілотного комплексу натовського зразка Fly Eye контррозвідники СБУ виявляють командні пункти, системи ППО противника та склади з боєприпасами.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах