У Запоріжжі затримали шахраїв, які облаштували call-центр

У Запоріжжі затримали шахраїв, які облаштували call-центр.

У Запоріжжі затримали шахраїв, які облаштували call-центр. Фото: https://interfax.com.ua

Події
25 липня 2022 16:06

У центрі Запоріжжя група шахраїв облаштувала собі call-центр, з якого здійснювали дзвінки людям і викрадали гроші з банківських рахунків, представляючись співробітниками банку.

Як повідомили у прес-службі Нацполіції, 21 липня поліція провела обшуки у приміщенні кол-центру, який розташовувався у центрі Запоріжжя. Оператори кол-центру представлялися працівниками служби безпеки банківських установ, щоб отримувати банківські реквізити та персональні дані громадян. Використовуючи банківські дані, шахраї виводили кошти жертв на свої рахунки.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поліція застала 30 працівників шахрайського колл-центру, які перебували у приміщенні на момент обшуку. Правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та бухгалтерію шахраїв.

За оперативною інформацією, діючи за такою схемою, зловмисники крали щомісяця близько 1,5 мільйона гривень. Усі отримані гроші вони переказували на електронні гаманці чи свої банківські картки.

Справу розслідують за шахрайство. Поліція встановлює всіх, хто причетний до незаконної діяльності. За вчинене ним може загрожувати до восьми років ув'язнення.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах