У ГУР пояснили, що означають слова Лаврова про "розширення географії спецоперації"

У ГУР пояснили, що означають слова Лаврова про "розширення географії спецоперації"

У ГУР пояснили, що означають слова Лаврова про "розширення географії спецоперації" - фото: obozrevatel.com

Події
22 липня 2022 10:28

Раніше ми писали, що Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що "географічні завдання" війни в Україні змінилися. Що означають ці заяви – пояснили у ГУР.

Як під час брифінгу повідомив заступник голови Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибицький, заява про "розширення географії" свідчить про підготовку ґрунту до "приєднання" тимчасово окупованих територій на півдні України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Скибицького, спочатку в інформаційному полі РФ картина була побудована на бойових діях у Донецькій та Луганській областях – мовляв, для "допомоги" терористам так званої "ЛДНР". Тепер Кремль готує грунт до вирішення "статусу" тимчасово окупованих територій на півдні. Це може бути через проведення псевдореферендуму чи через пряму анексію захоплених територій Запорізької та Херсонської областей.

- Яким буде цей процес, побачимо. Зараз у Москві точаться активні дискусії, як зробити більш "прозорим" для світової спільноти цей процес. Однією з елементів є роздача російських паспортів. Вони готують світову спільноту до псевдореферендуму. Це основний сценарій, – сказав заступник голови ГУР.

Нагадаємо раніше Лавров заявив, мовляв через постачання західного озброєння Києву російська влада вирішила провести "денацифікацію та демілітаризацію" не лише на території Донецької та Луганської областей.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах