В Україні прогнозують нову хвилю внутрішніх переселенців

В Україні прогнозують нову хвилю внутрішніх переселенців

В Україні прогнозують нову хвилю внутрішніх переселенців - фото: censor.net

Події
18 липня 2022 09:29

Напередодні опалювального сезону в Україні прогнозують нову хвилю вимушених переселенців. Через проблеми із газопостачанням людям доведеться виїжджати зі сходу на захід країни.

Як повідомила віцепрем'єрка з питань реінтеграції Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону, Запорізька область, місто Енергодар фактично відрізано від газопостачання. Відновити його поки що можливості немає. Тому люди перед опалювальним сезоном змушені будуть їхати з будинків та шукати притулку на заході України.

Ірина Верещук повідомила, що зараз ведеться робота щодо вирішення проблем з умовами життя ВПО перед опалювальним сезоном. Людей, які мешкають у місцях, де немає обігріву, переселятимуть туди, де можна обігрівати приміщення. Для цього використовуватимуть і заклади освіти.

Також буде спрощено питання тендерних закупівель для проведення реконструкції та утеплення гуртожитків. Керівники обласних військових адміністркцій нададуть плани, кого куди переселити, де та що потрібно утеплити. Фінансово місцевій владі допомагатимуть грошима з резервного фонду держбюджету та завдяки участі міжнародних партнерів.

Нагадаємо, у липні в Запорізькій області внаслідок обстрілу окупантів було зруйновано газопровід. Понад сотня населених пунктів залишилися без газу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах