Жінок на військовий облік братимуть лише за їхньою згодою – Генштаб ЗСУ

Жінок на військовий облік братимуть за їхньою згодою – Генштаб ЗСУ

Жінок на військовий облік братимуть за їхньою згодою – Генштаб ЗСУ - фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Події
14 липня 2022 14:50

У Генштабі ЗСУ повідомили, що жінок на військовий облік братимуть лише за їхньою згодою.

Як розповіли у Генеральному штабі ЗСУ, вони опрацювали пропозиції щодо внесення змін до Переліку спеціальностей та професій, після здобуття яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних. Згідно з цим наказом, з 1 жовтня жінки певних спеціальностей та професій мали братися на військовий облік. Проте проведення загальної мобілізації під час війни з РФ показало, що на військову службу покликано лише близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих.

Більшість жінок призначено на посади медперсоналу, підрозділів зв'язку, морально-психологічного забезпечення, діловодів, бухгалтерів та кухарів. Наразі у ЗСУ ще потрібні професіоналки в медицині та харчових технологіях.

У Генштабі повідомили, що на сьогодні гострої потреби збільшувати кількість жінок на військовому обліку немає. У зв'язку з цим вирішили, що брати жінок на облік військовозобов'язаних будуть лише за їхньою згодою. Також пропонується розпочати проведення заходів щодо включення жінок на військовий облік не раніше ніж через місяць після закінчення особливого періоду в країні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах