У Мелітополі окупанти закрили морг: люди не можуть поховати рідних

У Мелітополі окупанти закрили морг: люди не можуть поховати рідних

У Мелітополі окупанти закрили морг: люди не можуть поховати рідних - фото: Images iStock

Події
10 липня 2022 10:12

Мер Мелітополя розповідав, що міський морг забитий трупами російських солдатів після нещодавнього удару по їхній військовій базі. Тіла лежать на сходових клітках, у коридорах. Стало відомо, що окупанти тепер закрили морг на замок і нікого не пускають.

За інформацією місцевих мешканців, вони вже 10 днів не можуть поховати своїх померлих рідних. Справа в тому, що минулої неділі окупанти захопили приміщення моргу після того, як ЗСУ вдалося вдарити по базі на військовому аеродромі в Мелітополі. Тоді вони звезли морг частину трупів, але судмедексперти відмовилися співпрацювати з окупантами та залишили робочі місця, пише РІА Мелітополь.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Але захопленому окупантами моргу залишились і тіла померлих цивільних. Серед них молода мати, яка загинула в ДТП. Рідні не можуть її поховати вже 10 днів. Без укладання судмедекспертизи тіло потім доведеться ексгумувати, щоб довести причину смерті. Інша родина не змогла залишити в морзі тіло чоловіка, бо на дверях тепер висить замок.

Відомо, що по довідку про смерть окупанти навіть зверталися до сімейних лікарів. Але ті зазначають, що ці довідки – не висновок судмедексперта, тому тіло потім все одно доведеться ексгумувати.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах