Мер Мелітополя розповів, як російські війська переміщуються назад до Криму

Мер Мелітополя – про те, як російські війська переміщуються до Криму.

Мер Мелітополя – про те, як російські війська переміщуються до Криму. Фото: facebook.com/riamelitopol

Події
07 липня 2022 17:13

З тимчасово окупованого російськими військами Мелітополя надходять повідомлення про удари по позиціях російської армії. Мер Мелітополя розповів про ситуацію в місті та про те, що російські війська переміщуються назад до Криму.

За словами Федорова, за останні п'ять днів було ліквідовано низку об'єктів: було спущено з рейок бронепоїзд, який доставляв боєприпаси, техніку у бік Мелітополя, а звідти вона вже доставлялася на лінію бойового зіткнення, пише "Сьогодні".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Після цього двома обстрілами по 15 ракет було повністю знищено військову базу: сотні загиблих, сотні поранених. Але ключове те, що більше логістичного вузла військової бази на території міста Мелітополь, яка підживлювала рашистів на лінії фронту, вже не існує. Після цього було ліквідовано міст, за допомогою якого рашисти також доставляли у бік Донецької області та Бердянська боєприпаси та техніку. Сьогодні це залізничне сполучення зупинено, – заявив Федоров.

Як повідомив мер, у бік Мелітополя все доставляють із Криму. На сьогоднішній день окупанти повністю ліквідувалися з військової бази і тепер знаходяться не з боку Мелітополя у бік Запоріжжя, а в Крим.

- Між Кримом та Мелітополем вони собі обладнають чергову базу. Поки не говоритимемо, де вона знаходиться, але Збройним силам України та спецслужбам України вже добре відомо, куди намагаються зробити перекидання рашисти. Вони це роблять, щоб далекобійна артилерія України не вистачала, – розповів мер Мелітополя.

Також у ніч із 5 на 6 липня російські загарбники повністю з'їхали з військового госпіталю, який організували на території медичного містечка Мелітополя.

- За ніч повністю всі з'їхали і о 16-й годині з'явилися знову, почали проводити зачистку після себе, забирати всі свої компоненти. Відповідно, на сьогоднішній день ми бачимо наступну тенденцію, що рашисти розуміють, що ЗСУ мають намір звільняти Мелітополь. Це стоїть у найближчих планах, тож вони перекидаються за територію міста, – заявив Федоров.

Знаковим є й те, що колаборанти у понеділок не вийшли на роботу. І частину з них досі не можуть знайти. Вони збираються тікати.

Військові РФ пересуваються ближче до Криму, відсуваючись від лінії фронту. Після ударів окупанти розосередилися по дворах, дитячих майданчиках, підворіттях. За словами Федорова, загарбники перебувають у повній паніці.

Наголосив мер Мелітополя і про те, що на сьогоднішній день команди від Збройних сил України на евакуацію міста не надійшло. Як тільки вона надійде, мешканців одразу попередять і допомагатимуть їм в організації цієї евакуації.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах