На Запорізькому напрямку ворог боязкий у просуванні

На Запорізькому напрямку ворог боязкий у просуванні.

На Запорізькому напрямку ворог боязкий у просуванні. Фото: rbc.ua

Події
07 липня 2022 11:22

Боєць ЗСУ розповів, що невдалі штурми ворога на Оріхівському та Гуляйпільському секторах закінчуються тим, що противник перегруповується та перекидає свої сили в інші області.

- Наразі Збройні Сили України активізували і, починаючи з 28 червня до сьогодні, було завдано близько 11-12 точкових ударів по ворогові на Запорізькому напрямку. Це свідчить про те, що на напрямках, де ми працюємо, наші сили достатньо закріпилися, щоб мати можливість ретельно планувати такі операції. Тому найближчим часом на тих напрямках, де війна вже перейшла у позиційну фазу, такі диверсії тільки збільшуватимуться й інтенсифікуватимуться, – заявив боєць ЗСУ Ігор Шолтіц в ефірі "Еспресо".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Український захисник наголосив, що на Запорізькому напрямку вороги досить боязкі у просуванні, вони забрали близько чотирьох батальйонно-тактичних груп на Херсонському напрямку.

- На цьому напрямі незважаючи на близькість противника до Запоріжжя, а це орієнтовно 20 кілометрів, дозволяє ворогові вражати обласний центр зі "смерчів" та подібних установок, але все-таки росіяни не поспішають просуватися далі, забирають звідси основні сили та перекидають на Херсонський напрямок. Попередні невдалі штурми ворога на Оріхівському та Гуляйпільському секторах закінчуються тим, що кожного разу після невдач противник перегруповується і перекидає свої сили в інші області, бо тут їм потрібно займати оборонні позиції, – пояснив боєць ЗСУ.

Нагадаємо, що вчора, 6 липня, стало відомо, що в Запорізькій області невідомі підірвали ще один міст між тимчасово захопленими Мелітополем і Токмаком. Він знаходився в районі окупованих сіл Новобогданівка та Троїцьке.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах